IMG_4210 IMG_4214 IMG_4217 IMG_4196 IMG_4191 IMG_4203_1     IMG_4296 IMG_4228 IMG_4209 IMG_4236 IMG_4203 IMG_4218 IMG_4244 IMG_4188 IMG_4301

Panama city. Byen som har litt av alt. Den nyere og urbane delen er kanskje Mellom-Amerikas nærmeste svar på storbyglamour. Her møter du store skyskrapere og synlig kapitalistisk influens, det hele minner mer om en Asiatisk Cosmopolitan enn noe i nærheten av latinamerikansk. Som en sterk kontrast finner du Casco Viejo, den gamle bydelen. Alt her er av spansk kolonial stil, og du finner alt fra lokale markeder til underjordiske barer. Det var virkelig et fascinerende nabolag, hvor du møtte piratruiner, fancy restauranter og nedslitte hus i en og samme gate. Et sted hvor rikdom, fattigdom og historie stod side ved side.

Vi bodde på et hostell som het Luna’s Castle, et type sted som folk garantert fortsetter å prate om lenge etter at de forlater det. Det var opprinnelig et gammelt mansion som nå har blitt gjort om til et samlested for backpackere fra hele verden. Jeg elsket oppholdet i Panama City, og dette gamle, knirkete hostellet kan ta på seg mye ansvaret for akkurat det. Det ga meg mye. Alt fra en morgning-nap i hengekøyen, politiske diskusjoner med en guatemaler, smykker fra Colombia, pannekaker til frokost, småkrangling med dansker og ikke minst, en øl på verandaen som besitter verdens vakreste utsikt, sammen med en ganske så spesiell australier. 

Enten så elsker reisende denne byen, ellers så hater de den. Jeg vet i alle fall hvilken side jeg er på!